Cape East välkomnar flyktingar från Ukraina och fortsätter sin turistverksamhet som vanligt

Enligt UNHCR är det nu över 11 miljoner människor som tvingats fly från sina hem undan kriget i Ukraina, varav över 4,3 miljoner redan är på flykt från landet och flyktingkrisen är den snabbast växande i Europa sedan andra världskriget. Det råder ett akut behov av boende för de som tvingas fly från Ukraina och nu är det klart att vi på Cape East kommer bidra och hjälpa ukrainska människor på flykt med tillfälligt evakueringsboende.

– Just nu är det över 4 miljoner människor på flykt från kriget i Ukraina och vi ser det som en självklarhet att hjälpa till där vi kan för att underlätta för dessa utsatta människor. Tack vare vår stora kapacitet med tre hotellbyggnader och övriga lokaler på anläggningen kan vi erbjuda hjälp med bostäder och lokaler vigda till flyktingar från Ukraina, säger Briitta Suopanki hotellchef Cape East.

Det känns självklart att hjälpa till på alla sätt vi kan i rådande läge. Cape East erbjuder idag turistverksamhet i form av hotell, restaurang, camping och ett av Sveriges främsta spa. Men hela anläggningen består av tre separata hotellbyggnader, lobby, spa och flertalet herrgårdsbyggnader. Vi upplåter en separat del av Cape East till de ukrainska flyktingarna med fristående lokaler och två hotellbyggnader som kommer att användas som boende.

Verksamheten fortsätter som tidigare med spa, restaurang och boende för turister
Turistverksamheten fortsätter som tidigare och består i den hotellbyggnad som idag är hopbyggd med lobby och spaavdelningen. Även restaurangen kommer fortsatt att vara tillgänglig för våra hotellgäster och turistverksamhet.

Högt på agendan står förutom boende även integration, skola och jobbsökande. Krisen i Ukraina har krossat dessa människors tillvaro och nu gäller det att skapa en trygghet och något som kan liknas vid en vardag för barn och familjer som tvingats från sina hem. Här finns alla möjligheter att tillsammans med Haparanda stad, föreningslivet och andra viktiga organisationer fortsätta hjälpa till och bidra genom stöd, inkludering, nätverk, jobbskapande och integration.

– Förutom att hjälpa till med boende så gäller det att på bästa möjliga sätt bidra genom att skapa arbetstillfällen och samarbeta med föreningslivet, för en bättre integration för de människor som varit tvungna att fly från Ukraina, säger Tobias Lindfors, ägare och koncern vd StudentConsulting och Pite Havsbad Group.

Norrbotten är i stort behov av arbetskraft och vi ser möjlighet till att hjälpa dessa människor att komma ut på arbetsmarknaden, inte främst genom jobb på vår egen anläggning där vi redan nu anställt två kockar och fyra restaurangbiträden.

Cape East ♥ Ukraina
För alla som nu bokar och bor på Cape East under april månad så efterskänker vi 100 kr per rum till Rädda Barnens viktiga arbete. Rädda Barnen jobbar med att hjälpa människor både på plats i Ukraina och för att ge ett tryggt mottagande i de länder dit barn och familjer tvingas fly. Läs mer om Rädda Barnens arbete: www.raddabarnen.se

Alla nyheter

Fler länder väljer Cape East som Robinson-bas

Nu står det klart att även Finland kommer att spela in Survivor (Robinson) i Haparanda skärgård med Cape East som bas för produktionen. – Det känns fantastiskt att både Sverige och Finland valt Haparanda

Vi skänker 100 kr per rum till de drabbade av kriget i Ukraina

För alla som nu bokar och bor på Cape East under april månad så efterskänker vi 100 kr per rum till Rädda Barnens viktiga arbete.

Krisen i Ukraina blir allt värre och det är den snabbast växande flyktingkrisen i Europa sedan andra världskriget. Just nu är det över 4,3 miljoner människor på flykt från kriget och vi ser det som en självklarhet att hjälpa till där vi kan i rådande läge. Rädda Barnen jobbar med att hjälpa människor både på plats i Ukraina och för att ge ett tryggt mottagande i de länder dit barn och familjer tvingas fly.