Upptäck
HAPARANDATORNIO

Gränslösa upplevelser

Vår gränslösa tvillingstad HaparandaTornio erbjuder en unik och underbar upplevelse. Utbudet av shopping, kultur och nöje blandat med storslagen natur, trivsamt boende och roliga evenemang gör att alla, det finns något för alla.

Nationalpark

Bottenvikens havsområden och nationalparker tillhör HaparandaTornios främsta naturskatter. Haparanda skärgårds nationalpark har en areal på 6000 hektar, varav 700 hektar är land.

Skärgården

Det finns över 600 öar och den största är Sandskär och Seskarö-Furö. I området kan du se ringsäl och gråsäl samt tiotals olika fågelarter. De vackra sandstränderna i Haparanda skärgård är också väl värda ett besök. Båtturer arrangeras till Sandskär under sommaren.

Kukkolaforsen

18 km norr om Cape East ligger Kukkolaforsen som sommartid är känt för sitt unika sikfiske med håv från träställningar, så kallad pata. Här finns även fiskemuseum som en del av kulturmiljön där du kan besöka kvarnar från 1800-talet, sågverk, mjölnarstuga, smedja, fiskebodar samt stekboda. Här kan du även prova på forsränning och sikhalstring.

Turistcenter

Vi hjälper glädjeligen till med att svara på frågor om HaparandaTornio. Vi vill även tipsa om att kontakta våra lokala guider och vårt turistcenter för mer detaljerad information och guidning.

BOKA DIN NÄSTA VISTELSE

HOS OSS

Vi skänker 100 kr per rum till de drabbade av kriget i Ukraina

För alla som nu bokar och bor på Cape East under april månad så efterskänker vi 100 kr per rum till Rädda Barnens viktiga arbete.

Krisen i Ukraina blir allt värre och det är den snabbast växande flyktingkrisen i Europa sedan andra världskriget. Just nu är det över 4,3 miljoner människor på flykt från kriget och vi ser det som en självklarhet att hjälpa till där vi kan i rådande läge. Rädda Barnen jobbar med att hjälpa människor både på plats i Ukraina och för att ge ett tryggt mottagande i de länder dit barn och familjer tvingas fly.