“Haparanda har levererat i världsklass”

Inspelningen av Robinson avslutades under förra veckan och den 11 september öppnar vi upp Cape East för allmänheten igen. Det har varit en spännande resa och vi är otroligt stolta över att Haparanda valdes som inspelningsplats, med Cape East som bas för båda produktionerna.

I Haparandabladet går det att läsa en artikel med Joa Larback, plats- och säkerhetschef för produktionen, och som även ligger bakom valet av inspelningsplats. Han ger Haparanda toppbetyg och berättar hur idén att välja landets nordligaste skärgård som inspelningsplats till Robinson kom till liv. Hur det hela började som en galen tanke och som sedan kunde förverkligas tack vare ett bra lagarbete från kommunen, Cape East, regionen, näringslivet, befolkningen, med flera. I artikeln nämns att inspelningarna har gått över förväntan och att både produktionen och deltagarna är nöjda över att ha fått uppleva den unika miljö som vi har här i Haparanda, trots en tuff start.

– Det var en tuff start för deltagarna, då det regnade och blåste mycket. Men de har fått vara med om allt från shortsväder med 30 grader varmt till att nosa på frost, från vindstilla till att det har blåst 21 sekundmeter, säger han och tilllägger att Norrbotten har kunnat bjuda på så mycket som de inte är vana vid, bland annat midnattsol och miljöförändringar i och med årstidsväxlingen. ”Utomlands är allt likadant hela tiden.

Läs hela artikeln från Haparandabladet - Haparanda har levererat i världsklass

 

Alla nyheter

Fler länder väljer Cape East som Robinson-bas

Nu står det klart att även Finland kommer att spela in Survivor (Robinson) i Haparanda skärgård med Cape East som bas för produktionen. – Det känns fantastiskt att både Sverige och Finland valt Haparanda

Vi skänker 100 kr per rum till de drabbade av kriget i Ukraina

För alla som nu bokar och bor på Cape East under april månad så efterskänker vi 100 kr per rum till Rädda Barnens viktiga arbete.

Krisen i Ukraina blir allt värre och det är den snabbast växande flyktingkrisen i Europa sedan andra världskriget. Just nu är det över 4,3 miljoner människor på flykt från kriget och vi ser det som en självklarhet att hjälpa till där vi kan i rådande läge. Rädda Barnen jobbar med att hjälpa människor både på plats i Ukraina och för att ge ett tryggt mottagande i de länder dit barn och familjer tvingas fly.