Upptäck gränslös
SHOPPING

Shopping i två länder

I tvillingstaden HaparandaTornio erbjuds du en unik shoppingupplevelse där du kan shoppa loss i två länder på en och samma shoppingrunda. Maxa din shoppingupplevelse genom att besöka Finland först, som är en timme före i tiden, för att sedan fortsätta i Sverige.

Shopping i Sverige

På svenska sidan hittar du IKEA och HaparandaTornio handelsplats som bland annat består av Iiittala Outlet, Candy World, Hemtex med mera. På Björka Handelsområdet hittar du affärer som Jysk och ÖoB. För den tränings- och friluftsintresserade finns bland annat Haglögs Factory Outlet, Naturkompaniet Fjällräven och Peak Performance Outlet.

Shopping i Finland

På finska sidan finner du shoppingcentret Rajalla - På Gränsen som har något för alla. Här finns populära butiker som H&M, Gina Tricot, Dressmann och Lindex.

Lokala butiker

Om du är intresserad av lokala småbutiker och närproducerat finns många mysiga butiker. Bland annat rekommenderar ett besök hos 4H-butiken, Tornedals Hemslöjd, Tornedal & Co, Torneå bryggeri eller Elmers gårdsbutik. 

Konst, kultur & historia

I HaparandaTornio har du den unika möjligheten att ta del av konst, kultur och historia från två olika länder. Besök Tornedalsmuseum, Aines konstmuseum, statyer och minnesmärken, Haparanda kyrka, Tornio kyrka med mera.

Turistcenter

Vi hjälper glädjeligen till med att svara på frågor om HaparandaTornio. Vi vill även tipsa om att kontakta våra lokala guider och vårt turistcenter för mer detaljerad information och guidning.

BOKA DIN NÄSTA VISTELSE

HOS OSS

Vi skänker 100 kr per rum till de drabbade av kriget i Ukraina

För alla som nu bokar och bor på Cape East under april månad så efterskänker vi 100 kr per rum till Rädda Barnens viktiga arbete.

Krisen i Ukraina blir allt värre och det är den snabbast växande flyktingkrisen i Europa sedan andra världskriget. Just nu är det över 4,3 miljoner människor på flykt från kriget och vi ser det som en självklarhet att hjälpa till där vi kan i rådande läge. Rädda Barnen jobbar med att hjälpa människor både på plats i Ukraina och för att ge ett tryggt mottagande i de länder dit barn och familjer tvingas fly.