Upptäck gränslös
SHOPPING

Shopping i två länder

I tvillingstaden HaparandaTornio erbjuds du en unik shoppingupplevelse där du kan shoppa loss i två länder på en och samma shoppingrunda. Maxa din shoppingupplevelse genom att besöka Finland först, som är en timme före i tiden, för att sedan fortsätta i Sverige.

Shopping i Sverige

På svenska sidan hittar du IKEA och HaparandaTornio handelsplats som bland annat består av Iiittala Outlet, Candy World, Hemtex med mera. På Björka Handelsområdet hittar du affärer som Jysk och ÖoB. För den tränings- och friluftsintresserade finns bland annat Haglögs Factory Outlet, Naturkompaniet Fjällräven och Peak Performance Outlet.

Shopping i Finland

På finska sidan finner du shoppingcentret Rajalla - På Gränsen som har något för alla. Här finns populära butiker som H&M, Gina Tricot, Dressmann och Lindex.

Lokala butiker

Om du är intresserad av lokala småbutiker och närproducerat finns många mysiga butiker. Bland annat rekommenderar ett besök hos 4H-butiken, Tornedals Hemslöjd, Tornedal & Co, Torneå bryggeri eller Elmers gårdsbutik. 

Konst, kultur & historia

I HaparandaTornio har du den unika möjligheten att ta del av konst, kultur och historia från två olika länder. Besök Tornedalsmuseum, Aines konstmuseum, statyer och minnesmärken, Haparanda kyrka, Tornio kyrka med mera.

Turistcenter

Vi hjälper glädjeligen till med att svara på frågor om HaparandaTornio. Vi vill även tipsa om att kontakta våra lokala guider och vårt turistcenter för mer detaljerad information och guidning.

BOKA DIN NÄSTA VISTELSE

HOS OSS