Upptäck våra
AKTIVITETER

Aktiviteter året runt

Förutom att besöka vårt avkopplande spa och njuta av våra goda måltider, erbjuder vi en mängd olika aktiviteter sommar och vinter. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss.

Minigolf

Utmana vänner eller familj i minigolf, vi har en nybyggd 9-hålsbana med vacker utsikt över Torneälven. Klubbor, boll och scorekort finns i receptionen. 

Discgolf

Testa på discgolf som blir allt mer populärt. Ett utmärkt sätt att röra på sig, vara ute i friska luften och ha kul. 

Discar finns att köpa i receptionen eller medta egna om du har.

Sola & bada

Under sommaren öppnar vi vår utomhuspool så den är tillgänglig för alla som är sugna på att bada. Entré till vår pool inkluderar inte spa-entré. Åldersgräns 7 år.

Öppet alla dagar: 08:00-23:00.
Barn 7-14 år är välkomna att besöka spa mellan 11:00-17:00 i sällskap av en ansvarig vuxen.

Elektrisk fatbike

Utforska vår fantastiska natur obehindrat oavsett terräng med våra elektriska fatbikes. 

Priset inkluderar fatbike och hjälm, hyres i receptionen.

Trampbilar

Rent one of our pedal bikes and take a trip out to the beach for a swim, or just pedal around the area for fun! You can rent our pedal bikes for 100 sek per hour. 

Skattjakt

Varje fredag hela sommaren anordnar vi en skattjakt för barnen nere på Örådsstranden. Följ oss på Instagram för ledtrådar var skatten kan finnas och glöm inte att tagga oss om du hittar skatten. 

Snöskotersafari

Denna skotersafari tar dig till det skimrande, frusna havet. Ett trevligt och enkelt sätt att testa hur det är att köra skoter och ta sig runt på den.

Längd: 1,5 timme (cirka 30 km)

Snöskotersafari på natten

Du kommer att uppleva den arktiska natten genom att köra genom den snötäckta skogen och på det frusna havet. Med lite tur är det en klar himmel – månen och stjärnorna, kanske till och med norrsken som visar vägen. Drick varma drycker vid lägerelden och lär dig mer om norrsken och Lappland.

Längd: 1,5 timme (cirka 30 km)

Rengårdsbesök

Under ett besök på rengården får du lära dig om dessa arktiska djur. Bland annat hur de förbereds inför körning och själv ta dig en åktur i pulkan. Efter avslutad åktur får du ett körkort för att köra renar. Du får lära dig hur ett samiskt lasso, suopunki, fungerar och mata renarna med deras favoritmellanmål. I den mysiga kåtan får du ta del av berättelser om livet med renarna och njuta av varm dryck och fika.

Längd: 2 timmar

Norrskensjakt

Ge er ut på jakt efter det magiska norrskenen på en plats långt ifrån stadensljus med en otrolig utsikt över stjärnhimlen. Efter en kort promenad gör vi en upp en eld och njuter av grillad korv och varm dryck. När vi sitter vid elden berättar guiden om fakta och myter förknippade med norrskenet och om vi har tur kommer vi att se det skimra på den mörkblå himlen.

Längd: 2,5 timmar

Observera att Aurora Borealis är ett naturfenomen och därför kan en observation inte garanteras.

 

Natursafari med snöskor

Har du någonsin provat att gå över den djupa, sjunkande snön? Snöskor är ett naturvänligt sätt att röra sig i den vackra vinterskogen utan att några stigar krävs. Känn den helande kraften i skogen omkring dig. Din guide berättar om de finska skogarna och de vilda djuren. Under safarin kommer snacks att avnjutas vid öppen eld.

Längd: 2,5 timmar

 

Isfiske i Bottenviken

Har du någonsin drömt om att fånga fisk? Prova lyckan och följ med en av våra guider på den närliggande isen i Bottenviken. Borra ett hål i isen och ha tålamod. Kommer fisken att fånga betet? Detta är en av de mest populära hobbyerna för finländare. Njut av varma drycker medan du fiskar.

Längd: 1,5 timmar

 

Elektrisk fatbike

Utforska vår fantastiska natur obehindrat oavsett terräng med våra elektriska fatbikes. 

Priset inkluderar fatbike och hjälm, hyres i receptionen.

Längdskidor

Spår för längdskidåkning finns intill hotellanläggningen. Du kan antingen åka på den frusna torneälven eller i Riekkolas elljusspår.

Priset inkluderar skidor, pjäxor och stavar.

BOKA DIN NÄSTA VISTELSE

HOS OSS

Vi skänker 100 kr per rum till de drabbade av kriget i Ukraina

För alla som nu bokar och bor på Cape East under april månad så efterskänker vi 100 kr per rum till Rädda Barnens viktiga arbete.

Krisen i Ukraina blir allt värre och det är den snabbast växande flyktingkrisen i Europa sedan andra världskriget. Just nu är det över 4,3 miljoner människor på flykt från kriget och vi ser det som en självklarhet att hjälpa till där vi kan i rådande läge. Rädda Barnen jobbar med att hjälpa människor både på plats i Ukraina och för att ge ett tryggt mottagande i de länder dit barn och familjer tvingas fly.