Vinteraktiviteter
PROGRAM

Vinter 2021/2022

SEA LAPLAND SAFARIS är ett lokalt företag i Sea Lapland. Företaget grundades i december 2016 och deras hemstad är Kemi. De verkar i hela Sea Lapland-regionen året runt, och deras personal är utbildade för att arbeta med kundorienterade upplevelser under vinterhalvåret i Bottenviken.

Snöskotersafari

Denna skotersafari tar dig till det skimrande, frusna havet. Ett trevligt och enkelt sätt att testa hur det är att köra skoter och ta sig runt på den.

Snöskotersafari på kvällen

Du kommer att uppleva den arktiska natten genom att köra genom den snötäckta skogen och på det frusna havet. Med lite tur är det en klar himmel – månen och stjärnorna, kanske till och med norrsken som visar vägen. Drick varma drycker vid lägerelden och lär dig mer om norrsken och Lappland.

Rengårdsbesök

Renen och renskötaren önskar dig varmt välkommen till rengården! Du kommer att få en ordentlig introduktion till dessa arktiska lugna djurs värld. Du får lära dig hur de förbereds för körning och även få njuta av körningen sittandes i en pulka. Du får körkort för att köra renar. Efter åkturen kan du prova hur suopunki, ett samiskt lasso, fungerar för att fånga renarna. Du kan också mata renarna med deras favoritmellanmål och ta ett foto med dem som ett minne. I den mysiga kåtan får du höra berättelser om livet med renarna och njuta av varm dryck och fika.

Sök efter det magiska norrskenet

Ge er ut på jakt efter det magiska norrskenet. Med bil kommer vi till en plats långt ifrån stadens ljus med en otrolig utsikt över stjärnhimlen. Efter en kort promenad gör vi en upp en eld och njuter av grillad korv och varm dryck. När vi sitter vid elden berättar guiden om fakta och myter förknippade med norrskenet. Och om vi har tur kommer vi att se dem skimra på den mörkblå himlen tillsammans med den vackra stjärnhimlen.

Observera att Aurora Borealis är ett naturfenomen och därför kan en observation inte garanteras.

Natursafari med snöskor

Har du någonsin provat att gå över den djupa, sjunkande snön? Snöskor är ett naturvänligt sätt att röra sig i den vackra vinterskogen utan att några stigar krävs. Känn den helande kraften i skogen omkring dig. Din guide berättar om de finska skogarna och de vilda djuren. Under safarin kommer snacks att avnjutas vid öppen eld.

Isfiske i Bottenviken

Har du någonsin drömt om att fånga fisk? Prova lyckan och följ med en av våra guider på den närliggande isen i Bottenviken. Borra ett hål i isen och ha tålamod. Kommer fisken att fånga betet? Detta är en av de mest populära hobbyerna för finländare. Njut av varma drycker medan du fiskar.

Boka aktivitet

Du kan också kontakta oss via telefon 0922-800 790 eller e-post info@capeeast.se

Spa och
HÄLSA
Läs mer

Vi skänker 100 kr per rum till de drabbade av kriget i Ukraina

För alla som nu bokar och bor på Cape East under april månad så efterskänker vi 100 kr per rum till Rädda Barnens viktiga arbete.

Krisen i Ukraina blir allt värre och det är den snabbast växande flyktingkrisen i Europa sedan andra världskriget. Just nu är det över 4,3 miljoner människor på flykt från kriget och vi ser det som en självklarhet att hjälpa till där vi kan i rådande läge. Rädda Barnen jobbar med att hjälpa människor både på plats i Ukraina och för att ge ett tryggt mottagande i de länder dit barn och familjer tvingas fly.