Robinson spelas in i Haparanda skärgård med Cape East som bas för produktionen​

Robinson spelas in i Haparanda skärgård med Cape East som bas för produktionen

Det är med en otrolig stolthet som Norrlandspatriot att få presentera nyheten att Robinson kommer att spelas in i Haparanda skärgård, med Cape East som bas för produktionen, nu i sommar. Det här betyder oerhört mycket för Haparanda, för hela regionen och för oss. Det är en otrolig chans för regionen och oss på Cape East och Pite Havsbad Group att få visa upp vårt fantastiska Norrland på riktigt, med den unika natur som vi har här uppe, inte minst midnattssolen och en fantastisk skärgård.

Vi får visa upp det finaste som finns, och gör vi efter att ha fått produktionen i hård konkurrens med många andra platser i Sverige.

Tänk bara vilket skyltfönster vi får, ett program som har över en miljon tittare varje avsnitt och 50 avsnitt, jag får gåshud när jag tänker på det. Jag tror dessutom att det här bara är början, Expedition Robinson spelas ju in i 33 länder i världen och andra länder kan få upp ögonen för området.

Cape East kommer att bli basen för tv-produktionen. Det betyder att anläggningen kommer vara öppet för turism fram till 20 juli, sedan vigas till produktionen för Robinson fram till den 6 september.

Jag vill lyfta fram lagarbetet som vinnare i en stentuff inhemsk konkurrenssituation. Bara i korta perspektivet kommer detta leda till över 100 arbetstillfällen. Det är som en skänk från ovan för Norrbotten i coronatider.

Vi har på kort tid gjort en fantastisk mobilisering med den fantastiska kraft som länet besitter. Företagare, anställda, kommunrepresentanter, region och myndigheter har alla varit behjälpliga. Tack för ett otroligt bra samarbete – Haparanda Kommun, Region Norrbotten, Länstyrelsen, Mastiff, TV4 och många, många fler i regionen som hjälpt till för att göra detta möjligt.

TOBIAS LINDFORS
Ägare av Cape East och Pite Havsbad Group

Artiklar och reportage:

Alla nyheter

Fler länder väljer Cape East som Robinson-bas

Nu står det klart att även Finland kommer att spela in Survivor (Robinson) i Haparanda skärgård med Cape East som bas för produktionen. – Det känns fantastiskt att både Sverige och Finland valt Haparanda

Vi skänker 100 kr per rum till de drabbade av kriget i Ukraina

För alla som nu bokar och bor på Cape East under april månad så efterskänker vi 100 kr per rum till Rädda Barnens viktiga arbete.

Krisen i Ukraina blir allt värre och det är den snabbast växande flyktingkrisen i Europa sedan andra världskriget. Just nu är det över 4,3 miljoner människor på flykt från kriget och vi ser det som en självklarhet att hjälpa till där vi kan i rådande läge. Rädda Barnen jobbar med att hjälpa människor både på plats i Ukraina och för att ge ett tryggt mottagande i de länder dit barn och familjer tvingas fly.