Vinter
AKTIVITETER

På Sveriges östligaste punkt börjar resan. I mötet mellan Sverige och Finland, i hjärtat av Tornedalen finner ni mängder av asp träd, garvad päls och lokala textilier. Tillsammans med ljuset och midnattssolen utgör detta paletten för vår Skandinaviska inredning.

Isbrytaren Polar Explorer

Isbrytaren Polar Explorer har sin hamn 46 km söder om Cape East i Båtskärsnäs i Kalix kommun. Polar Explorer erbjuder en oförglömlig kryssning i Bottenvikens frusna vatten. Under kryssningen får du se det kraftiga skeppet bryta is, få en guidad rundtur samt simma bland isvaken i en våtdräkt.

Arkadia Rengård

41 km från Cape East på den finska sidan i den lilla kommunen Simo finns Arkadia rengård. Här kan du bekanta dig med renarnas vardag och ta körkort i renslädeskörning.

Snöslottet i Kemi

Besökare i Sea Lapland kan i Kemi uppleva vintern varje dag från och med 2019, för då öppnar året runt öppna snöslottet. Kemi har en lång historia av att bygga stora slott, som är helt byggda av snö och is. Snöskulpturer, den ena vackrare än den andra, dekorerar de vita blänkande snöväggarna. Här arrangeras bröllop både på vintern och sommaren.

Isbrytaren Sampo

Isbrytaren Sampo finns på den finska sidan i staden Kemi, 39 km från Cape East. Upplev det dundrande ljudet när över 3500 ton stål bryter sig fram genom den frusna isen i Bottenviken. Guidad tur till maskinrummet, simma i det isiga havet.

Resa till Cape East

Det finns många flygplatser inom rimliga avstånd till Cape East. 

Flygplatser

Kemi/Tornio – 27 km
Rovaniemi – 134 km
Luleå Airport – 137 km
Oulu/Uleåborg – 148 km

Tåg till/från Haparanda

För bokning och tågtidtabell, besök: www.norrtag.se/haparandabanan

Vi skänker 100 kr per rum till de drabbade av kriget i Ukraina

För alla som nu bokar och bor på Cape East under april månad så efterskänker vi 100 kr per rum till Rädda Barnens viktiga arbete.

Krisen i Ukraina blir allt värre och det är den snabbast växande flyktingkrisen i Europa sedan andra världskriget. Just nu är det över 4,3 miljoner människor på flykt från kriget och vi ser det som en självklarhet att hjälpa till där vi kan i rådande läge. Rädda Barnen jobbar med att hjälpa människor både på plats i Ukraina och för att ge ett tryggt mottagande i de länder dit barn och familjer tvingas fly.