Åk längdskidor till Sveriges östligaste fastlandspunkt

Haparanda kommun har i samarbete med Cape East utvecklat spårsträckningen vid Riekkola. Nu kan man som skidåkare ta sig till Sveriges östligaste punkt.

Längdskidåkare i Haparanda får fler spår att välja mellan. Nu pågår arbetet med att binda samman en slinga mellan friluftsområdet Riekkola och Cape East. Skidspåren passar alla typer av åkare – allt från elit till barnfamilj. Möjligheter finns till både fikapauser och korvgrillning.

– Riekkola, Cape East, stranden och skärgården hänger nu ihop i ett stort, gemensamt spårsystem som vi pistar och sköter om. Det handlar om närmare 40 km skidspår för både klassisk åkning och skate, säger Daniel Fälldin, kultur- och fritidschef på Haparanda stad.

– Längdskidåkning är en populär vinteraktivitet i Haparanda, det brukar vara fullt i spåren. Vi hoppas att det här initiativet bidrar till att öka intresset ytterligare, tillägger han.

Samarbete med möjligheter

Tobias Lindfors, koncern VD och huvudägare av Pite Havsbad Group är mycket nöjd med samarbetet och ser fram emot de ökade möjligheter som nu öppnas upp för friluftsliv och rekreation.

– Nya skidspår med utgångspunkten från Cape Easts udde som är Sveriges östligaste fastlandspunkt skapar ännu bättre förutsättningar att uppleva det fantastiska vinterlandskap som finns här, både för turister och lokalbefolkningen, säger han.

→ Pressmeddelande Haparanda Stad

→ Här hittar du en karta över spåren

Kontakt

Daniel Fälldin, kultur- och fritidschef, Haparanda stad
Telefon: 070 590 37 70
E-post: daniel.falldin@haparandastad.se

Tobias Lindfors, koncern VD och ägare av Pite Havsbad Group
Telefon: 070 343 42 32
E-post: tobias.lindfors@studentconsulting.com

Alla nyheter

Fler länder väljer Cape East som Robinson-bas

Nu står det klart att även Finland kommer att spela in Survivor (Robinson) i Haparanda skärgård med Cape East som bas för produktionen. – Det känns fantastiskt att både Sverige och Finland valt Haparanda

Vi skänker 100 kr per rum till de drabbade av kriget i Ukraina

För alla som nu bokar och bor på Cape East under april månad så efterskänker vi 100 kr per rum till Rädda Barnens viktiga arbete.

Krisen i Ukraina blir allt värre och det är den snabbast växande flyktingkrisen i Europa sedan andra världskriget. Just nu är det över 4,3 miljoner människor på flykt från kriget och vi ser det som en självklarhet att hjälpa till där vi kan i rådande läge. Rädda Barnen jobbar med att hjälpa människor både på plats i Ukraina och för att ge ett tryggt mottagande i de länder dit barn och familjer tvingas fly.