Cape East öppet som vanligt trots den kraftiga vårfloden

Cape East öppet som vanligt trots den kraftiga vårfloden

Just nu råder kraftiga översvämningar i Torneälven på grund av stora mängder smältvatten samt riklig nederbörd under förra veckan. Vårfloden beskrivs som den värsta på 50 år och enligt Fredrik Wuopio på räddningstjänsten i Haparanda är läget ”kritiskt men stabilt”. Räddningstjänsten övervakar situationen noggrant och avråder allmänheten att vistas nära älvkanten.

Som Sveriges östligaste punkt där älv och hav möts, är det inte ovanligt att vattenflöden av den här typen inträffar. Av denna anledning byggdes Cape East på en höjd för att klara av större vattenmassor och att vattnet nu strömmar förbi infarten medan anläggningen står intakt, är ett bevis att de beräkningar som gjordes vid planeringen av Cape East varit framgångsrika.

– Trots det höga vattenflödet håller vi på Cape East öppet som vanligt och välkomnar idag konferensgrupper som bokat in konferens och spa, säger Tobias Lindfors, Koncern VD och ägare av Pite Havsbad Group.

I stället för att låta sig stoppas av den utmanande framkomligheten, erbjuds besökarna på Cape East en oförglömlig upplevelse med traktortransport genom vattenmassorna fram till anläggningen. Spagästerna har även möjlighet att bevittna en vårflod av denna kaliber från anläggningens takterrass.

Enligt SMHI är kulmen nådd och vattennivåerna kommer successivt sjunka. Så länge vattenmängderna försvårar framkomligheten till anläggningen erbjuds transport till samtliga gäster. Som en av Sveriges främsta spaanläggningar är Cape East mån om sina gäster och gör alltid sitt yttersta för att lösa oförutsedda händelser, hur utmanande de än må vara.

All news

Vi skänker 100 kr per rum till de drabbade av kriget i Ukraina

För alla som nu bokar och bor på Cape East under april månad så efterskänker vi 100 kr per rum till Rädda Barnens viktiga arbete.

Krisen i Ukraina blir allt värre och det är den snabbast växande flyktingkrisen i Europa sedan andra världskriget. Just nu är det över 4,3 miljoner människor på flykt från kriget och vi ser det som en självklarhet att hjälpa till där vi kan i rådande läge. Rädda Barnen jobbar med att hjälpa människor både på plats i Ukraina och för att ge ett tryggt mottagande i de länder dit barn och familjer tvingas fly.