2020-07-31 kl 09:03

Cape East Robinson - bas för både Sverige och Finland

Det är med en otrolig stolthet som Norrlandspatriot att få presentera nyheten att både svenska Robinson och finska Robinson (Survivor Finland) kommer att spelas in i Haparanda skärgård, med Cape East som bas för produktionen nu i sommar. Det här betyder oerhört mycket för Haparanda, för hela regionen och för oss. Det är en otrolig chans för regionen och oss på Cape East och Pite Havsbad Group att få visa upp vårt fantastiska Norrland på riktigt, med den unika natur och den fantastiska skärgård som vi har här uppe.

Vi får visa upp det finaste som finns, och det gör vi efter att ha fått produktionen i hård konkurrens med många andra platser. Tänk bara vilket skyltfönster vi får, ett program som har över en miljon tittare bara för varje avsnitt och totalt visas 50 avsnitt, jag får gåshud när jag tänker på det. Jag tror dessutom att det här bara är början, Expedition Robinson spelas ju in i 33 länder i världen och andra länder kan få upp ögonen för området.

Cape East är nu basen för tv-produktionen. Det betyder att anläggningen kommer vara abonnerad av produktionen för Sverige och Finland fram till den 6 september.

Jag vill lyfta fram lagarbetet som vinnare i en stentuff konkurrenssituation. Vi har nu över 200 personer som jobbar och bor på Cape East. Det är som en skänk från ovan för Norrbotten i coronatider.

Vi har på kort tid gjort en fantastisk mobilisering med den fantastiska kraft som länet besitter. Företagare, anställda, kommunrepresentanter, region och myndigheter har alla varit behjälpliga. Tack för ett otroligt bra samarbete – Haparanda Kommun, Region Norrbotten, Länstyrelsen, Mastiff, Banijay, TV4 och många, många fler i regionen som hjälpt till för att göra detta möjligt.

Tobias Lindfors 

Ägare av Cape East och Pite Havsbad Group

Vi skänker 100 kr per rum till de drabbade av kriget i Ukraina

För alla som nu bokar och bor på Cape East under april månad så efterskänker vi 100 kr per rum till Rädda Barnens viktiga arbete.

Krisen i Ukraina blir allt värre och det är den snabbast växande flyktingkrisen i Europa sedan andra världskriget. Just nu är det över 4,3 miljoner människor på flykt från kriget och vi ser det som en självklarhet att hjälpa till där vi kan i rådande läge. Rädda Barnen jobbar med att hjälpa människor både på plats i Ukraina och för att ge ett tryggt mottagande i de länder dit barn och familjer tvingas fly.