SPA & WELLNESS
Unna dig en stunds avkoppling på Cape East Spa. Upplev midnattssolen, norrskenet och den fantastiska utsikten över Torneälven under ett avkopplande SPA-besök

SPA

Cape Easts hjärta finns i vårt prisbelönta spa som erbjuder ett brett utbud för maximal harmoni och avkoppling. I vårt spa, med en av världens största bastur, erbjuder vi anrika traditioner i modern tappning.

Bastun, som är inspirerad av ett Mayatempel, är tio rader högt med sittplatser för upp till 150 personer. På översta planet kan du slappna av och njuta av varma pooler inne och ute på terrassen medan du blickar över gränsen mot Finland. Längst ner finner ni isvak, varma och kalla källor samt vår Dunderdusch, där 100 liter iskallt vatten forsar ner över din kropp. I relax rummet kan du njuta av utsikt mot Torneälven.

Öppettider kan variera beroende på gruppbokningar.

Torsdagar kl. 14 - 20
Fredagar kl. 14 - 22
Lördagar kl. 8 - 22

Utomhuspoolen är inkluderad i spa priset.

Spaet tar endast emot förbokade gäster, ej drop-in.

För gruppreservationer, kontakta receptionen.

Vänligen notera viktig information om spaet nedan.

På grund av restriktioner vad gäller covid-19 och efterfrågan från våra gäster så har vi beslutat att dela upp tiderna för spa besök, detta för att begränsa antalet människor som besöker spaet samtidigt. Tiderna att välja mellan är:

Kl. 8 - 11 (barn är välkomna)

Kl. 11 - 14 (barn är välkomna)

Kl. 14 - 17

Kl. 17 - 20 

Kl. 19 - 22

Vänligen informera receptionen om önskad spa tid vid bokningstillfället.

ÅLDERSGRÄNS
Barn 7-14 år är välkomna till spaet kl. 8 - 11 eller kl. 11 - 14 i sällskap av ansvarig vuxen. 

Barn 15-17 år är välkomna alla tider i vuxet sällskap.

Spaet är inte lämpligt för barn 0-7 år.

Spa-meny

Spabehandlingar kommer att börja erbjudas igen juni 2021.

Unna dig en extra avkopplande stund med våra behandlingar

Erbjudanden

Upptäck våra förmånliga boendepaket

Entréplan

Bastuområdet är hjärtat i hela spa-anläggningen. På entréplan är temperaturen konstant 40 grader. “Tornedalstortyr” får du på högsta bänkraden, där temperaturen stiger till 100 grader. Vill du ha riktig svalka så rekommenderar vi ett dopp i isvaken längst ner. Passa även på att testa vår dunderdusch, där 100 liter kallt vatten dundrar ner över din kropp. En lugnare upplevelse ger stenbastun, med behaglig värme och luftfuktighet. I upplevelseduscharna väljer du själv värme, doft och ljus. Från bastuområdet kan du även kliva ner och simma ut i den stora utomhuspoolen.

Första plan

På första bastuplan finns ångbastun, med nästan 100 % luftfuktighet, och doft av eteriska oljor. I den finska bastun kan du uppleva traditionellt bastubad med lövruskor, men också den tyska basturitualen med ångor och dofter. Svalka av dig på den anslutande terrassen med utsikt över Torneälven.

Andra plan

På översta plan finns olika typer av pooler. Vintertid kan du beskåda norrskenet, och på sommaren lyser solen dygnet runt. På takterrassen kan du koppla av med den vackra Torneälven som utsikt.

Tjänster

Badrock, handduk och tofflor får du låna på plats men ta med egna badkläder eller köp av oss. Vill du träna i vårt gym tar du med dig träningskläder och skor. För hotellgäster med spa-paket och behandlingar finns badrock, handduk och tofflor på ditt rum. Du byter om på rummet och går sedan ombytt till spa-avdelningen. I vårt spa behåller man kläderna på under hela vistelsen.
Spa produkter finns att köpa i receptionen.

Åldersgräns i vårt spa är 18 år. Barn mellan 7-14 år är välkomna under barntider i vuxens sällskap och barn 15-17 år är välkomna under alla tider i vuxens sällskap.

Från vår lobby bar kan du köpa dryck, mat och snacks.

Behandlingar

Spabehandlingar kommer att börja erbjudas igen juni 2021.

Vi erbjuder upplevelser och behandlingar som ni kommer att minnas. Vi vill ge och förmedla ett inre och yttre välbefinnande, så att du som gäst tar den känslan med dig hem. Alla behandlingar är anpassade för både kvinnor och män.

Spa-meny

Bokningsvillkor - Behandlingar kan avbokas senast 2 dagar innan bokat datum, i annat fall utgår 100% debitering.

Förnya dig själv
Ingen har missat hur dagens samhälle, med mycket stillasittande och högt tempo, påverkar människor över hela världen. Cape East erbjuder lugnet och avkopplingen som du letat efter. Vårt spa erbjuder en avkopplande atmosfär, med allt du behöver för att lämna vardagen bakom dig för en stund.

tag your photos

#capeeast

Bli en del av familjen och dela dina upplevelser.
Tagga dina bilder med @capeeast_hotelspa & #capeeast för att synas i vårt flöde.

Förnya dig själv

Ingen har missat hur dagens samhälle, med mycket stillasittande och högt tempo, påverkar människor över hela världen. Cape East erbjuder lugnet och avkopplingen som du letat efter. Vårt spa erbjuder en avkopplande atmosfär, med allt du behöver för att lämna vardagen bakom dig för en stund.