Information angående covid-19

Det är många som har frågor och funderingar om omständigheterna kring coronaviruset (covid-19) och vår högsta prioritet är allas hälsa och välmående. Vi övervakar ständigt händelseförloppet och följer dagligen rapportering och relevanta riktlinjer från Folkhälsomyndigheten och agerar i enlighet med dessa. Här samlar vi information och svar på vanliga frågor som inkommer.

FAQ CORONA/COVID-19​​

Under rådande situation i landet och världen vill vi informera om vårt arbete med att minska smittspridning. Hotellgästernas och personalens säkerhet är vår första prioritet i alla lägen. Hotellen håller öppet som vanligt, men med extra uppmärksamhet på säkerhetsbilden för gäster och anställda. På våra hotell är hygien och renlighet alltid högsta prioritet. 

Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och myndigheternas rekommendationer när det kommer till både gäster och personal. Vi följer ständigt utvecklingen och anpassar våra rutiner efter det.

Bland annat innebär det:

  • Vi följer riktlinjer och rekommendationer från lokala hälsovårdsmyndigheter.
  • Strikta rutiner för vår personals handhygien i samband med köksarbete, måltider och toalettbesök.
  • Personal som handskas med mat ska alltid ha plasthandskar på sig.
  • Stärkta rutiner för städning, rengöring och hygien.
  • Stärkta rutiner för desinficering av frekvent använda ytor som dörrhandtag, kortterminaler och hissknappar.
  • Placerat ut extra resurser av handsprit i frukostmatsal, restaurang och receptioner.
  • Personalen stannar hemma vid förkylning med halsont, feber eller hosta. Även om symptomen kan anses milda.
  • Vi håller rekommenderat avstånd från kollegor och gäster.
  • Vi har även rekommenderat personal att undvika stora folksamlingar på ledig tid

Vi följer de riktlinjer som kommer från myndigheter och regering och i nuläget finns inga beslut att stänga ner anläggningen. Vi anser att det är tryggt för hotellgäster, konferensgäster och anställda att hålla normal drift så länge råd från myndigheterna hörsammas. Vår personal är utbildad i att hantera situationer som kan uppstå på vårt hotell och vi har tillit till deras kompetens.

I dagsläget följer vi de avbokningsregler vi har. Om regering eller myndighet ändrar sina riktlinjer, tar vi beslut efter dessa riktlinjer.

Så länge området inte ses som en riskzon så gäller ordinarie avbokningsregler. Du kan läsa mer om av- och ombokning längre ner.

Denna information gäller tills att annat anges och kan uppdateras vid ett senare tillfälle.

Information om covid-19 och spa-miljöer

Då det i skrivande stund inte finns någon lättillgänglig information från Sverige kring huruvida covid-19 beter sig och smittar i Spa-miljöer, har vi fått ta del av information från Danmark. Där har Danska Sundhetsstyrelsen gått ut med svar på frågor som uppstått kring detta.

Sundhedsstyrelsens svar: Socialstyrelsen uppger att poolens/bastuns varma och fuktiga miljö inte har någon betydelse för virusinfektion.

Sundhedsstyrelsens svar: WHO skriver att vid användning av standardrekommendation minst 1 mg klor per liter vatten är risken för smitta genom vatten låg.

Denna information gäller tills att annat anges och kan uppdateras vid ett senare tillfälle.

Följ utvecklingen på krisinformation.se och folkhalsomyndigheten.se