Program
I samarbete med Sea Lapland Safaris

Vinter 2021/2022

På grund av covid-19 kommer aktiviteterna inte att vara tillgängliga vintern 2020/2021

Minimum 2 personer. Alla priser är per person.

SEA LAPLAND SAFARIS är ett lokalt företag i Sea Lapland. Företaget grundades i december 2016 och deras hemstad är Kemi. De verkar i hela Sea Lapland-regionen året runt, och deras personal är utbildade för att arbeta med kundorienterade upplevelser under vinterhalvåret i Bottenviken.

Snöskotersafari

Denna snöskotertur låter dig uppleva den vackra vinternaturen i Sverige och Finland. Du guidas över det frysta havet när mörkret har fallit.

Snöskotersafari på natten

Denna snöskotertur låter dig uppleva den vackra vinternaturen i Sverige och Finland. Du guidas över det frysta havet när mörkret har fallit.

Rengårdsbesök

Efter en bilfärd till Reindeer Farm får du se renar på nära håll och mata dem. Det mest traditionella sättet att resa i Lappland är med rensläde. När renen långsamt färdas genom vinterlandskapet får du uppleva känslan av att vara en del av naturen under en 1,5 km lång färd med rensläde. Du kan även passa på att ta ett förartest för rensläde. Efter en lektion kör du en släde och du får också en renförarlicens om du klarar provet. Efter upplevelsen med rensläde berättar vi några historier om renens liv och du bjuds på varm dryck med hemgjorda kakor. Efter åkturen kan du testa dina färdigheter i att kasta renlasso. På rengården kan du också besöka gårdsbutiken.

Hunting for Aurora Borealis

Ge er ut på jakt efter det magiska norrskenet. Med bil kommer vi till en plats långt ifrån stadens ljus med en otrolig utsikt över stjärnhimlen. Efter en kort promenad gör vi en upp en eld och njuter av grillad korv och varm dryck. När vi sitter vid elden berättar guiden om fakta och myter förknippade med norrskenet. Och om vi har tur kommer vi att se dem dansa över den mörkblå himlen.

Observera att Aurora Borealis är ett naturfenomen och därför kan en observation inte garanteras.

Natursafari med snöskor

Har du någonsin provat att gå över den djupa, sjunkande snön? Snöskor är ett naturvänligt sätt att röra sig i den vackra vinterskogen utan några spår. Din guide ger dig grundläggande information om finska skogar och dess djur. Under natursafarin bjuds det på tilltugg.

Isfiske på Torneälv

Har du någonsin drömt om att fånga riktig fisk? Pröva lyckan och följ med en av våra guider på den närliggande isen i Bottenviken. Borra ett hål i den tjocka isen och ha tålamod. Varma drycker serveras.

Boka aktivitet

Du kan också kontakta oss via telefon 0922-800 790 eller e-post info@capeeast.se

SPA & HÄLSA
Funderar ni på att besöka oss? Upptäck vårt spa
Läs mer